In de zomer van 2015 raakten mijn handen de klei aan en die kon ik niet meer loslaten. Eindelijk vond ik mijn roeping na vele jaren al secretaresse gewerkt te hebben.

Ik ben Esther Bron en je vindt mij bijna dagelijks in mijn atelier achter onze boerderij waar ik aan het pottenbakken ben. Mooie eenvoudige vormen draaien op de schopschijf en deze voorzien van een prachtig glazuur, daar word ik blij van. Ik maak functioneel keramiek van hoge kwaliteit dat gebruikt kan worden voor dagelijkse gastronomische genoegens en decoratieve woonaccessoires die visueel aantrekkelijk zijn.

Ik geloof in de eenvoud, schoonheid en eindeloze mogelijkheden van handgemaakt keramiek waarbij elke perfectie en imperfectie uitsluitend wordt gebruikt om het product een karakter te geven dat uniek en niet-reproduceerbaar is.  En dat in deze moderne tijd die overweldigd wordt door massale bedrijfsreproductie.  De wereld van keramiek is oneindig. Draaien op de schopschijf is het leukste om te doen en mijn passie deel ik graag met anderen. Daarbij kan ik cursisten een rustige plek bieden en veel persoonlijke begeleiding geven.

Met eigen handen iets creëren waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt… ik nodig je van harte uit dit te komen beleven!