Groepsuitje workshop: pottenbakken (draaien) en keramiek decoreren (Volgeboekt voor de eerste helft van 2024)

Zoek je een creatieve uitlaatklep in combinatie met een leuk groepsuitje? Met deze workshop geef je je schildertalent alle ruimte. We werken met zogeheten ‘biscuit gestookt’ keramiek, dat al één keer in de keramiekoven gebakken is (plm. 1020ºC). Met verschillende kleuren onderglazuur beschilderen we de schaal. Ook voor deze workshop pottenbakken en keramiek decoreren heb je geen enkele ervaring nodig. Tijdens een demonstratie leg ik de techniek van het pottenbakken stap voor stap uit en daarna ga je zelf lekker schoppen op de schopschijf en iets draaien.
We gaan een kommetje/schaaltje of cilindervorm draaien die we daarna een kleur geven met gekleurde kleislib. Voor het decoreren zijn er diverse voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen. Ik zorg voor de afwerking: het bakken in de oven (steengoedstook 1220ºC) en het transparant glazuur. Na ongeveer vier tot zes weken kun je de werkstukken ophalen.

Duur: circa 3 uur (inclusief schoonmaken eigen werkplek en materiaal).

Aantal personen: min. 4 en max. 6 personen.

Prijs: workshop pottenbakken (draaien) € 80,- per persoon.
Dit is inclusief btw, materiaal en stookkosten. 

Tijd en dag: zaterdagochtend 9.30 – 12.30 uur

Klik hier om je in te schrijven 

Een workshop op maat kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld een wijnproeverij door Edwines! Informeer naar de mogelijkheden via Contact