Workshops (Tot en met juni volgeboekt)

Zin in iets nieuws te leren op een ontspannen manier? Ik laat je graag in een workshop kennis maken met het plezier van iets moois maken van keramiek. Leer draaien op een goede schopschijf en ontdek hoe leuk pottenbakken is. Ervaring is niet nodig, alleen nieuwsgierigheid.

De workshops geef ik in kleine groepjes: ideaal voor vrienden, familie of buren, en altijd volop persoonlijke aandacht. Een originele activiteit, waarin je iets nieuws ontdekt en gezellig samen kunt zijn. Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie of thee met iets lekkers.

Origineel cadeau? Geef een workshop! 


Workshop pottenbakken (draaien en decoreren)

Lekker schoppen met die schopschijf en intussen leg ik de techniek van het pottenbakken stap voor stap uit. We kunnen diverse ronde vormen maken, zoals een kommetje, schaaltje of een cilindervorm. Er zijn diverse voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen. Daarna volgt de kleur, door het aanbrengen van gekleurde kleislib. Ik zorg voor de afwerking: het bakken in de oven en het transparant glazuur. Na ongeveer vier weken kun je de werkstukken ophalen.

Tijden workshops: Zaterdagochtend van 9.30 – 12.00 uur (inclusief schoonmaken eigen werkplek en materiaal).

Aantal personen: maximaal 3 personen.

Prijs: workshop pottenbakken (draaien) € 65,- per persoon.
Dit is inclusief btw, materiaal en stookkosten.
NB: bij grotere werkstukken worden stook-en materiaalkosten apart in rekening gebracht.

 

Groepsuitje workshop: pottenbakken (draaien) en keramiek decoreren

Zoek je een creatieve uitlaatklep in combinatie met een leuk groepsuitje? Met deze workshop geef je je schildertalent alle ruimte. We werken met zogeheten ‘biscuit gestookt’ keramiek, dat al één keer in de keramiekoven gebakken is (plm. 1020ºC). Met verschillende kleuren onderglazuur beschilderen we het keramiek. Je kan kiezen uit een beker, tegel, schaaltje of bordje. Ook voor deze workshop pottenbakken en keramiek decoreren heb je geen enkele ervaring nodig.  Stap voor stap wordt de techniek van het draaien uitgelegd. We gaan een kommetje/schaaltje of cilindervorm draaien die we daarna een kleur geven met gekleurde kleislib. Voor het decoreren zijn er diverse voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen. Ik zorg voor de afwerking: het bakken in de oven en het transparant glazuur. Na ongeveer vier weken kun je de werkstukken ophalen.

Tijden workshops: Zaterdagochtend van 9.30 – 12.30 uur (inclusief schoonmaken eigen werkplek en materiaal).

Aantal personen: min. 4 en max. 6 personen.

Prijs: workshop pottenbakken (draaien) € 80,- per persoon.
Dit is inclusief btw, materiaal en stookkosten. 

Klik hier om je in te schrijven. 

Een workshop op maat (bijvoorbeeld aansluitend een wijnproeverij door Edwines) kan natuurlijk ook! Informeer naar de mogelijkheden via Contact