Workshops

Zin in iets nieuws te leren op een ontspannen manier? Ik laat je graag in een workshop kennis maken met het plezier van iets moois maken van keramiek. Leer draaien op een goede schopschijf en ontdek hoe leuk pottenbakken is. Of ga aan de slag met handvormen: binnen een paar uur kun je de handvormtechnieken leren. Of lijkt je decoreren van keramiek wel iets? Ervaring is niet nodig, alleen nieuwsgierigheid.

De workshops geef ik in kleine groepjes: ideaal voor vrienden, familie of buren, en altijd volop persoonlijke aandacht. Een originele activiteit, waarin je iets nieuws ontdekt en gezellig samen kunt zijn. Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie of thee met iets lekkers.

Origineel cadeau? Geef een workshop! 


Workshop pottenbakken (draaien)

Lekker schoppen met die schopschijf en intussen leg ik de techniek van het pottenbakken stap voor stap uit. We kunnen diverse ronde vormen maken, zoals een kommetje, schaaltje of een cilindervorm. Er zijn diverse voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen. Daarna volgt de kleur, door het aanbrengen van gekleurde kleislib. Ik zorg voor de afwerking: het bakken in de oven en het transparant glazuur. Na ongeveer vier weken kun je de werkstukken ophalen.

Duur: circa 2,5 uur (inclusief schoonmaken eigen werkplek en materiaal).

Aantal personen: maximaal 3 personen.

Prijs: workshop pottenbakken (draaien) € 50,- per persoon
Dit is inclusief btw, materiaal en stookkosten.
NB: bij grotere werkstukken worden stook-en materiaalkosten apart in rekening gebracht.


Workshop handvormentechnieken

Aan een grote tafel in het atelier kan ik aan maximaal zes personen de basis leren van handvormtechnieken. Bij deze workshop kun je ook een mal gebruiken, er zijn meerdere mallen aanwezig. Heb je zelf iets in gedachten, dan help ik je daar natuurlijk graag mee. Voor de kleur brengen we over het werkstuk een – zelf te kiezen –  gekleurde kleislib aan. Ik zorg voor de afwerking: het bakken in de oven en het transparant glazuur. Na ongeveer vier weken kun je de werkstukken ophalen.

Duur: circa 2,5 uur (inclusief schoonmaken eigen werkplek en materiaal).

Aantal personen: minimaal 2, maximaal 6 personen.

Prijs: workshop handvormen € 50,- per persoon
Dit is inclusief btw, materiaal en stookkosten.
NB: bij grotere werkstukken worden er stook- en materiaalkosten apart in rekening gebracht.


Workshop keramiek decoreren

Zoek je een creatieve uitlaatklep in combinatie met een leuk groepsuitje? Met deze workshop geef je je schildertalent alle ruimte. We werken met zogeheten ‘biscuit gestookt’ keramiek, dat al één keer in de keramiekoven gebakken is (plm. 1020ºC). Met verschillende kleuren onderglazuur beschilderen we het keramiek. Je kan kiezen uit een beker, een schaaltje, tapasschaaltjes, een bordje of (tegen meerprijs ) een grote schaal.

Duur: circa 2 uur

Aantal personen: minimaal 3 en maximaal 6 personen

Prijs: workshop keramiek decoreren € 35,- per persoon inclusief btw, materiaal en stookkosten.

Tip: in de combi workshop pottenbakken en keramiek decoreren, zie hieronder, kun je voor € 20,- meer ook nog zelf een potje draaien.


Combi workshop: pottenbakken (draaien) en keramiek decoreren

Ook voor deze workshop pottenbakken en keramiek decoreren heb je geen enkele ervaring nodig.  Stap voor stap wordt de techniek van het draaien uitgelegd. We gaan een kommetje/schaaltje of cilindervorm draaien die we daarna een kleur geven met gekleurde kleislib. Hierna ga je keramiek decoreren, waarbij je kunt kiezen uit een reeds gemaakt bordje of schaaltje. Voor het decoreren zijn er diverse voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen. Ik zorg voor de afwerking: het bakken in de oven en het transparant glazuur. Na ongeveer vier weken kun je de werkstukken ophalen.

Duur: circa 3 uur (inclusief schoonmaken eigen werkplek en materiaal).

Aantal personen: min. 4 en max. 6 personen.

Prijs: workshop pottenbakken (draaien) € 55,- per persoon.
Dit is inclusief btw, materiaal en stookkosten. 
NB: bij grotere werkstukken worden er stook-en materiaalkosten apart in rekening gebracht.

Klik hier om je in te schrijven. 

Tijden workshops (andere tijden in overleg)

Zaterdag: ochtend of middag

Een workshop op maat (bijvoorbeeld aanlsuitend een wijnproeverij) kan natuurlijk ook! Informeer naar de mogelijkheden via Contact